Ταϊβάν: Τουλάχιστον 34 σκοτώθηκαν μετά από εκτροχιασμό τρένου μέσα σε σήραγγα

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε 350 επιβάτες μέσα σε σήραγγα στην Ταϊβάν.

Το κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης της Ταϊβάν αναφέρει ότι οι διασώστες αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε τέσσερα βαγόνια μέσα στη σήραγγα που “έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές”.

Περισσότεροι από 72 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε το Reuters, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Μεταφορών. Το ατύχημα συνέβη κατά την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ Tomb Sweeping, μια περίοδος με υψηλή κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen, ορισμένοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στο τρένο:

“Έχουν τεθεί σε εφαρμογή μηχανισμοί διάσωσης έκτακτης ανάγκης για τους ασθενείς και τους τραυματίες. Η διάσωση των παγιδευμένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας τώρα.”

Το τρένο των οκτώ βαγονιών πιστεύεται ότι εκτροχιάστηκε περίπου στις 09:00 τοπική ώρα (01:00 GMT). Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ατύχημα συνέβη όταν ένα όχημα συντήρησης “μπήκε” στο μονοπάτι της αμαξοστοιχίας.

Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στο τρένο πιστεύεται ότι είναι τουρίστες που γιορτάζουν το φεστιβάλ Tomb Sweeping. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν συνήθως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αποτίσουν σεβασμό στους νεκρούς.

Το Reuters ανέφερε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι έως και 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τέσσερα από τα βαγόνια του τρένου.

Πηγή: bbc.com

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...