Ταλιμπάν: Εισβολείς οι Τούρκοι στο Αφγανιστάν – Αν δεν φύγουν έρχεται τζιχάντ

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν σήμερα την Τουρκία να μην παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα και κατήγγειλαν μια απόφαση “η οποία πρέπει να καταδικαστεί”.

“Η απόφαση των Τούρκων ηγετών δεν είναι συνετή, αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας”, δηλώνουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους, μερικές ώρες αφότου ο εκπρόσωπός τους Suhail Shaheen, ότι ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Αφγανιστάν σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι “παροτρύνουμε έντονα τους Τούρκους αξιωματούχους να αντιστρέψουν την απόφασή τους, επειδή είναι επιζήμια για τις δύο χώρες”.

“Θεωρούμε την παραμονή ξένων δυνάμεων στην πατρίδα μας από οποιαδήποτε χώρα με οποιοδήποτε πρόσχημα ως κατοχή, και οι εισβολείς θα αντιμετωπίζονται με βάση τη φετφά των 1.500 διακεκριμένων μελετητών που εκδόθηκε το έτος 1422 Hijri Lunar (2001) – μια φετφά μέσω της οποίας διεξάγεται τζιχάντ εδώ και 20 χρόνια …οπότε η ευθύνη για όλες τις συνέπειες θα βαρύνει αυτούς που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις των άλλων και λαμβάνουν τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις”, ανέφερε η δήλωση.

Φυσικά, οι Ταλιμπάν δεν είναι αγωνιστές για τα λαϊκά συμφέροντα, κάτω από την θρησκευτική υπόσταση της ένοπλης δράσης τους, υπάρχει η διαμάχη στο ποια τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης θα ωφεληθεί στο πλαίσιο διαφορετικών επιλογών στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Στην περιοχή δρα η Κίνα, αλλά βρίσκεται κοντά και η Ρωσία, αντίπαλες με τις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ.

Η θέση της Τουρκίας να εξασφαλίσει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, σηματοδοτεί πέρα από την ενίσχυση της δικής της αστικής τάξης στην περιοχή, σοβαρούς κινδύνους για τον λαό της. 

Με πληροφορίες από: Capital.gr

ag

Δείτε ακόμα...