Ταλιμπάν: “Όχι” σε παράταση στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σε συνέντευξή του, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση της προθεσμίας για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, προειδοποιώντας για συνέπειες.

«Είναι ”κόκκινη γραμμή”. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι στις 31 Αυγούστου θα απέσυραν όλες τις στρατιωτικές τους δυνάμεις. […] Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ή η Βρετανία θέλουν περισσότερο χρόνο για να συνεχίσουν τις εκκενώσεις, η απάντηση είναι όχι. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν συνέπειες. Αυτό θα δημιουργούσε έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσά μας» τόνισε, συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Σουχαΐλ Σαχίν, μιλώντας στο Sky News.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος αναφερόμενος στις σκηνές που εκτυλίσσονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου πλήθος Αφγανών συρρέει, σε μια προσπάθεια να αποχωρήσει από τη χώρα, είπε: «Θέλουν να κατοικήσουν σε δυτικές χώρες και αυτό είναι ένα είδος οικονομικής μετανάστευσης, επειδή το Αφγανιστάν είναι φτωχή χώρα και το 70% των ανθρώπων του Αφγανιστάν ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, επομένως όλοι θέλουν να μετακομίσουν σε χώρες της Δύσης, για να έχουν μια ευημερούσα ζωή. Δεν είναι ότι φοβούνται». Παράλληλα, σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα». «Οι γυναίκες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που έχετε και εσείς στη χώρα σας, αλλά με χιτζάμπ» είπε συγκεκριμένα.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...