Τατάρ: Ο γγ του ΟΗΕ έχει ξεδιαλύνει το «πνεύμα της υπόθεσης του Κυπριακού ζητήματος»

Ερσίν Τατάρ, «Πρόεδρος» του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου
Φώτο Αρχείου / Ερσίν Τατάρ, «Πρόεδρος» του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου

«Μείναμε καρφωμένοι στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών εδώ και 60 χρόνια» αλλά πλέον ο ΟΗΕ τις εξετάζει λέγοντας «πώς θα ενώσω τις δύο πλευρές στο όνομα της δημιουργικότητας», δήλωσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, μιλώντας σε ΜΜΕ μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε σειρά επαφών στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Ανέφερε ότι πλέον στον ΟΗΕ υπάρχει κατανόηση απέναντι στον τουρκοκυπριακό «λαό» και ότι ο γγ έχει πλέον ξεδιαλύνει το «πνεύμα της υπόθεσης του Κυπριακού ζητήματος».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός «παίκτης» και σημαντική δύναμη στην περιοχή και ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά και ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν εντασσόταν η Τουρκία στην ΕΕ. Επέμεινε πως «αποτελεί παρελθόν η ομοσπονδία» και αναφέρθηκε ξανά στη σημασία που έχουν «οι πραγματικότητες της Κύπρου», τις οποίες – εξήγησε – είχε την ευκαιρία να εξηγήσει κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, ενώ ζήτησε ξανά να επιτραπεί στο ψευδοκράτος να παρεμβαίνει επίσημα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στην Κύπρο ο Ελληνας υπουργός Αμυνας

Στο μεταξύ, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κ. Φλώρο.

Θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 61η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογό του Χ. Πετρίδη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...