ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ: Αυτό που επείγει είναι το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους σεισμόπληκτους και το λαό

Σε ανακοίνωση για τον σημερινό καταστροφικό σεισμό, η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ εκφράζει «την οδύνη και τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των δυο μαθητών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους», αλλά και «τις ευχές για ταχεία ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν».

«Αυτό που επείγει είναι το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό και απέναντι σε αυτούς που επλήγησαν από το σεισμό» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Προέχει άμεσα να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε υποδομές, χώρους δουλειάς, νοσοκομείο, σχολεία. Να ελεγχθούν τα σπίτια και να υπάρξει η απαραίτητη στήριξη για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, το λαό του νησιού να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν πληγεί.

Ταυτόχρονα θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο γειτονικό τούρκικο λαό που κι αυτός δυστυχώς μετρά τις πληγές του από το σεισμό. Αποδεικνύεται ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αντίθετα έχουμε κοινά προβλήματα και βάσανα.

Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του λαού ενώ αύριο και την Κυριακή είναι προγραμματισμένες περιοδείες σε όλο το νησί με επικεφαλής τη βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα και την περιφερειακή σύμβουλο Β. Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αγλαΐα Κυρίτση».

Δείτε ακόμα...