Τέλος Μάρτη αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Υπουργείο Υγείας - Θ. Πλεύρης - Γκάγκα
Φώτο Αρχείου – Πηγή: Eurokinissi

Την άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, πριν το τέλος του Μάρτη, ανήγγειλε σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Για τους κλειστούς χώρους, το ίδιο μέτρο θα παραμείνει λίγο περισσότερο, όπως ανέφερε.

Επικαλούμενος τη σημερινή συνάντησή του με τη διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, Αντρέα Αμόν, ανέφερε πως «τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, η πανδημία θα είναι σε φθίνουσα πορεία. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως πάμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους»

Πρόσθεσε πως «υπολογίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που υπάρχουν θα έχουν αρθεί και εφόσον συνεχιστεί έτσι η πορεία της πανδημίας και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το Πάσχα και το καλοκαίρι που θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους», δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να άρει τα μέτρα, ενόψει τουριστικής περιόδου και προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά, προσαρμόζοντας και πάλι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες του κεφαλαίου. 

Για τους ανεμβολίαστους ανέφερε πως «προς το παρόν, η κυβέρνηση θεωρεί -και το λέει με απόλυτη  σαφήνεια- ότι πέρα από τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων, είναι και πολιτική απόφαση οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους να παραμείνουν».

Δείτε ακόμα...