Τέλος ο Ομπράντοβιτς από τη Φενέρμπαχτσε

Μπάσκετ- Ομπράντοβιτς
Πηγή: Eurokinissi

Το τέλος της επταετούς συνεργασίας της με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (23/6) η Φενέρμπαχτσε. Με τον πολυνίκη τεχνικό να γνωστοποιεί παράλληλα το διάλλειμα ενός έτους από την προπονητική.

Ο Σέρβος κόουτς είχε την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσεις με τον πρόεδρό της Φενέρ, Αλί Κοτς και τον αντιπρόεδρο, Σεμίχ Οζσόι, στις οποίες αποφασίστηκε να μεταβεί στο Βελιγράδι, προκειμένου να σκεφτεί και μετέπειτα να ανακοινώσει το τι μέλλει γενέσθαι με εκείνον και το τουρκικό κλαμπ. Όπως και έγινε.

Η αποχώρηση του Ζοτς εντάσσεται σε μια συνολικότερη διαδικασία «ανοικοδόμησης» του κλαμπ, στην οποία θα υπάρχουν και νέα (προς τα κάτω) οικονομικά δεδομένα.

Από τον Ιούλιο του 2013 που ανέλαβε τη Φενέρ, ο 60χρονος τεχνικός κατέκτησε μαζί της μία EuroLeague (2017), τέσσερα πρωταθλήματα Τουρκίας (2014, 2016, 2017, 2018) και τρία κύπελλα Τουρκίας (2016, 2019, 2020).

Ως ο αρχιτέκτονας των αμέτρητων επιτυχιών που ήλθε στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε τη σεζόν 2013-14 και κατέκτησε την EuroLeague το 2017 πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του, καθώς έγραψε με χρυσά γράμμα το όνομά του στη ιστορία του συλλόγου.” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Φενέρμπαχτσε.

Από την πλευρά του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε: “Την προηγούμενη εβδομάδα είχα θερμές συναντήσεις με τον πρόεδρό μας, Αλί Κοτς και τον αντιπρόεδρο, Σεμίχ Οζσόι αλλά και τον GM, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι. Μετά συμφωνήσαμε να επιστρέψω στο Βελιγράδι για να περάσω μερικές ημέρες στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Πήρα μία από τις πιο σκληρές αποφάσεις, να κάνω διάλειμμα ενός χρόνου από την προπονητική.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...