Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο – Αναδεικνύεται και πάλι η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Πλημμύρες στην Κρήτη

Τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί στην Κρήτη από το κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττει από το νωρίς το πρωί του Σαββάτου το νησί. Για μια ακόμη φορά έρχεται στην επιφάνεια το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης έργων και συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, καθώς αυτά δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την ΕΕ, αφού δεν έχουν το προσδοκόμενο και άμεσο ποσοστό κέρδους για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον Δήμο Μαλεβιζίου, στην Αγία Πελαγία, την Λυγαριά και το Παλαίκαστρο. Εξάλλου σύμφωνα με την ΕΡΤ και τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους, ωστόσο το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει την σχετική πληροφορία. 

Κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, αναμένεται να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό Άξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Προβλήματα σημειώθηκαν στα Χανιά στο αεροδρόμιο, καθώς και στην Σητεία στο Λασίθι. Από την πλευρά του, ο Σίμος Συμεωνίδης, δημοτικός σύμβουλος Σητείας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη. Ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη και τα χωριά του Δήμου καθώς επίσης και ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου ώστε να μην μπουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες των κατοίκων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...