Τεράστιες οι ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στη συζήτηση σχετικά με τη «διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, σημείωσε τα εξής:

«Παρακολουθούμε μια άσφαιρη αντιπαράθεση και επιστρατεύονται κάλπικα διλήμματα “περί δημοκρατίας ή εκτροπής”, γιατί όλα τα αστικά κόμματα στοχεύουν να μείνουν στο απυρόβλητο οι Ευρωενωσιακοί κανονισμοί, οι οδηγίες και οι μηχανισμοί που έχουν συνδιαμορφώσει και ψηφίσει, και θωράκισαν το απαράδεκτο αντιλαϊκό πλαίσιο φακελώματος εναντίον του “εχθρού λαού”.

Με κανονισμό του 2021 τα κατασκοπευτικά λογισμικά θεωρούνται κανονικότητα στην ΕΕ. Τουλάχιστον 14 κράτη-μέλη τα έχουν χρησιμοποιήσει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι τεράστιες. Αλλά ευθύνες έχει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, στο Ευρωκοινοβούλιο και οι τρεις υπερψήφισαν τον κανονισμό.

Μαζί με το ΜΕΡΑ25 στην Ελληνική Βουλή ενέκριναν την “αστυνομική οδηγία” της ΕΕ που γενικεύει το φακέλωμα, την εμπορία κάθε τύπου προσωπικών δεδομένων. Γι’ αυτό όλοι οι “α λα καρτ” υπερασπιστές του “κράτους δικαίου”, τηρούν σιγή ασυρμάτου για τις επιβεβαιωμένες υποκλοπές σε βάρος του  ΚΚΕ εδώ και 6,5 χρόνια.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στη συγκάλυψη των παρακολουθήσεων, και τους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς φακελώματος, ενισχύοντας το ΚΚΕ με την κρυστάλλινη, αταλάντευτη θέση υπέρ της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, της προστασίας των λαϊκών ελευθεριών».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...