Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

συγκέντρωση ενάντια στο Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Πηγή: Eurokinissi

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» φώναξαν οι διαδηλωτές πορευόμενοι στην αμερικάνικη πρεσβεία, στη συγκέντρωση ενάντια στο Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Με συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» καλούν το λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή, σε οργάνωση του αγώνα και αποφασιστική ενίσχυση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που ρίχνει το λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε μεγάλους κινδύνους.

Εργατικά Σωματεία, ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων, ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος απαιτούν «Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί το λαό σε πολεμικούς σχεδιασμούς

Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής δήλωση: 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την Ευρωμεσογειακή Συνάντηση Κορυφής στην Αθήνα. Και τα δύο αυτά γεγονότα προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς σε μια περίοδο που οξύνονται όλοι οι ανταγωνισμοί διεθνώς, ιδιαίτερα μετά τη χτεσινή συμφωνία των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας.

Το επόμενο διάστημα, έως το 2030, θα έχουμε όξυνση όλων των πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων, νέες προσφυγικές ροές. Αυτή είναι η πρόβλεψη διεθνώς. Και από αυτή τη σκοπιά η ελληνική κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες που οδηγεί τον λαό σε τέτοιους πολεμικούς σχεδιασμούς, οδηγεί τη χώρα, μέσω του ΝΑΤΟ και βεβαίως, ιδιαίτερα, με την επέκταση της επικίνδυνης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις». 

Γ. Ντουνιαδάκης: Με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ να πάνε από εκεί που ήρθαν

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, ανέφερε:

«Από το βήμα αυτό καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που πατώντας στα χνάρια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προκατόχων τους εμπλέκει ακόμα βαθύτερα τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, εκθέτοντας έτσι το λαό σε τεράστιους κινδύνους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που προχωρά σε αναθεώρηση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις παραχωρώντας ακόμη περισσότερη “γην και ύδωρ” στους μακελάρηδες των λαών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της αυτής, η κυβέρνηση της ΝΔ ανέθεσε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να φιλοξενήσει τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ) των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ από σήμερα και για τρεις μέρες. Οι αρχηγοί θα αρχίσουν εξετάζοντας την πρόοδο των πολεμικών επιχειρήσεων της λυκοσυμμαχίας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ως κύριο όμως πιάτο του συνεδρίου θα είναι η συζήτηση πάνω σε ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και ντοκουμέντα που αφορούν τα επόμενα δέκα και είκοσι χρόνια.

Πρόκειται να εξετάσουν ντοκουμέντα που ως στόχο έχουν“μια πιο παγκόσμια προσέγγιση στην ασφάλεια”,θεωρώντας ότι“σήμερα το περιβάλλον ασφαλείας είναι πιο περίπλοκο και απαιτητικό από κάθε άλλη φορά…”.

Επομένως με τα σχέδια που επεξεργάζονται, η λυκοσυμμαχία επιδιώκει να διαφεντέψει την εκμετάλλευση του πλούτου όλης πλέον της Γης, για χάρη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που εκπροσωπεί.

Σαν απειλές κατονομάζονται η Ρωσία, η Κίνα, η “Αλ Κάιντα”, αλλά και άλλες κάθε είδους και προέλευσης που μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε. Τα πάντα δηλαδή μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει απειλή, την οποία θα πρέπει η λυκοσυμμαχία να είναι έτοιμη να προλάβει… Γιατί, όπως οι ίδιοι γράφουν, τα σχέδιά τους είναι μεν “αντιπαλο-κεντρικά” αλλά προβλέπουν προληπτική δράση. Δίνουν τη δυνατότητα στη λυκοσυμμαχία “να βρίσκεται μπροστά από τις απειλές, αντί απλά να αντιδρά σε αυτές”.

Τον περασμένο Ιούνη όλες οι κυβερνήσεις επαναβεβαίωσαν την υποχρέωση που έχουν αναλάβει για να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ των χωρών σε στρατιωτικές δαπάνες και το 20% από αυτές σε εκσυγχρονισμούς των πολεμικών τους εξοπλισμών. Πρωταθλήτρια στο “καθήκον” αυτό είναι φέτος η Ελλάδα, χωρίς να πήγαινε πίσω τα προηγούμενα χρόνια. Πρωτοπόρα επίσης είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και στη διάθεση πανάκριβων “Patriot” στην ιμπεριαλιστική Σαουδική Αραβία, ως ΝΑΤΟική προφανώς “γειτόνισσα”, εφαρμόζοντας έτσι το “ΝΑΤΟ 2030” πριν καλά – καλά υπογραφεί.

Χρησιμοποιώντας λέξεις, όπως “άμυνα”, “ασφάλεια”, “σταθερότητα” οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις, παλαιότερες και η σημερινή, προσπαθούν να κρύψουν την επιθετικού χαρακτήρα πολιτική τους, προκειμένου να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά η εγχώρια αστική τάξη και να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από τα λάφυρα των πολέμων. Αυτή η επιθετικότητά τους αναδεικνύεται μεταξύ άλλων με τις αλλεπάλληλες συμμετοχές ελληνικών στρατιωτικών μονάδων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις, σε πρόβες πολέμου, αλλά και σε στρατηγικές συνεργασίες, επίσης επιθετικές!

Από το βήμα αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου εν ενεργεία και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και να τους καλέσω να προβληματιστούν ποιον σκοπό εξυπηρετεί η πολιτική αυτή των αστικών κυβερνήσεων; Είναι ή δεν είναι επιθετική; Ας προβληματιστούμε όλοι, ποιον σκοπό αλήθεια εξυπηρετούν κινήσεις όπως, για παράδειγμα, αυτή με την αποστολή των “Patriot” εκτός συνόρων, ή η νέα διευρυμένη παρουσία αμερικανικών βάσεων στη χώρα. Ποια άμυνα εξυπηρετούν; Ενέχουν ή όχι σοβαρούς κινδύνους για το λαό και τη χώρα;

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζοντας τη σημερινή μας συγκέντρωση, ενώνουμε τη φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό:

Να τους διώξουμε όλους.

Με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ να …πάνε από εκεί που ήρθαν!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...