Θ. Καραχάλιος: «Χρειάζεται οι ίδιοι οι ένστολοι να απομονώνουν φασιστικές συμπεριφορές»

Η πολύχρονη δίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» ανέδειξε για μια ακόμη φορά τον εγκληματικό χαρακτήρα των οργανώσεων που έχουν ιδεολογία το ναζισμό και το φασισμό. Τα εγκλήματα τους σε βάρος ντόπιων και μεταναστών στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα της ναζιστικής τους ιδεολογίας και δράσης, όπως αποδείχτηκε και στη δίκη τους. Πρόκειται για μια φασιστική συμμορία που η θέση της είναι στη φυλακή. Αυτό πρέπει να επιβεβαιώσει και η καταδικαστική τους απόφαση. Μαζί με τους ίδιους να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός.

Μια καταδικαστική απόφαση όσο σημαντική και να είναι δεν εξαφανίζει τη φασιστική ιδεολογία. Η σαπίλα του ντουνιά θα επιχειρεί να αναδυθεί και να δηλητηριάσει τους νέους, τους ένστολους, την κοινωνία, με άλλα σχήματα, πέραν από τη «Χρυσή Αυγή», όταν το βρώμικο και διεφθαρμένο σύστημα της εκμετάλλευσης, τους δώσει την ευκαιρία. Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, θα ελλοχεύουν και θα εκδηλώνονται, ιδιαίτερα σε χώρους όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Χρειάζεται λοιπόν, η επαγρύπνηση και η συλλογική πάλη του αγωνιζόμενου λαού για να απομονώσουμε τους εκφραστές του φασισμού και να τους στείλουμε με την εγκληματική ιδεολογία τους στα βοθρολύματα της ιστορίας. Χρειάζεται οι ίδιοι οι ένστολοι να μην ανέχονται και να απομονώνουν φασιστικές, εθνικιστικές, ρατσιστικές συμπεριφορές στο χώρο τους.

Θανάσης Καραχάλιος
Αστυνομικός Διευθυντής ε.α.

Δείτε ακόμα...