Θ. Κωτσαντης: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του λαού απέναντι στην ΕΕ

«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα, γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν για τις ανάγκες τους», ανέφερε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «καλημερίζοντας» το πάνελ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου σήμερα το πρωί στον ANT1.

Συζητώντας για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, ο Θ. Κωτσαντής ανέφερε πως μόνο το ΚΚΕ είναι ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και για αυτό μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού τον οποίο πλήττει η πολιτική της ΕΕ. Σημείωσε πως το 45% του λαού δηλώνει τη δυσαρέσκεια του απέναντι στην ΕΕ και όλους αυτούς μπορεί να τους εκφράσει μόνο το ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, μπορεί να αποκαλύπτει, να ενημερώνει και να οργανώνει τις αντιστάσεις σε αυτή την πολιτική.

Όσον αφορά τη γενίκευση του πολέμου στην Μέση Ανατολή, τόνισε πως τα υπόλοιπα κόμματα έχουν μια περίεργη «ομερτά» για αυτά τα θέματα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μπλέκεται μέχρι τον λαιμό σε επικίνδυνα πολεμοκάπηλα σχέδια, στηρίζει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ και στέλνει τα παιδιά του λαού στο «στόμα του λύκου» με αποστολές πολεμικών πλοίων σε Λίβανο και Ερυθρά Θάλασσα, συστοιχία Patriot στην Σαουδική Αραβία.

Τέλος, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κομμάτων του συστήματος για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός στενάζει από την ακρίβεια, με τον μέσο μισθό να έχει μειωθεί 27% από το 2010. Στην γενίκευση της εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τα πολεμικά παραληρήματα που ακούμε από όλους. Στα εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Για όλα αυτά, επισήμανε «ο μοναδικός αντίπαλος της κυβέρνησης και της πολιτικής της ΕΕ είναι το ΚΚΕ και το δίλημμα είναι αν θα αποδεχθούμε αυτή την πολιτική ή αν θα την αντιπαλέψουμε όπως κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με την απεργία».

Δείτε ακόμα...