Στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» συναντιούνται ο Πολιτισμός και η προοδευτική Τέχνη με τις αναζητήσεις και τους αγώνες της νέας γενιάς, τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σε παρέμβασή του στα «Παραπολιτικά FM», δύο μέρες πριν ανοίξει τις πύλες του το 51ο Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση στην Αθήνα.
Ο Θ. Κωτσαντής δήλωσε ότι το Φεστιβάλ ολοκλήρωσε το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα και με συγκλονιστική συμμετοχή το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, οδεύοντας προς τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα την Τετάρτη. Σημείωσε ότι είναι γεγονός πως το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό θεσμό σε όλη την Ελλάδα, καθώς μέσα σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται όλο το ελληνικό τραγούδι. Αποτελεί αντίστοιχα έναν θεσμό ο οποίος κινητοποιεί χιλιάδες νέους που με ανιδιοτελή προσφορά συμβάλλουν για το Φεστιβάλ στο στήσιμο και τη λειτουργία του.
Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι πέρα από ένα πολιτιστικό γεγονός, το Φεστιβάλ έχει απαντήσεις στους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της νεολαίας. Υπογράμμισε πως ειδικά φέτος υπάρχουν μια σειρά ανησυχίες στη νεολαία, όπως γιατί αντί να ζούμε καλύτερα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ζούμε χειρότερα, γιατί να πηγαίνουμε από κρίση σε κρίση, γιατί να γυρνάμε πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα με το νέο νομοσχέδιο για 13 ώρες δουλειάς.
Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ είπε ότι ιδιαίτερα φέτος το Φεστιβάλ παίρνει το χαρακτήρα διαδήλωσης – αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο, να εφαρμοστεί η αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει ότι γίνεται γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, την ίδια ώρα που ακόμη και ο ΟΗΕ έχει μιλήσει για γενοκτονία.



