Θ. Παφίλης: Να μην αποδεχθεί ο λαός να μπουν στον «γύψο» τα δικαιώματά του

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα από τις ευρωενωσιακές οδηγίες και κατευθύνσεις, τις οποίες έχουν αποδεχθεί όλα τα αστικά κόμματα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή ανέδειξε ότι το πρόβλημα των υποκλοπών – παρακολουθήσεων πηγάζει από το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο. 

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δημιουργήσει έναν ατσάλινο φράκτη «για να προστατεύσει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων».

Όπως εξήγησε, η ίδια η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιέχει έννοιες-λάστιχο για τις οποίες επιτρέπονται οι παρακολουθήσεις, όπως λόγους «εθνικής ασφάλειας», «δημόσιας τάξης», «κοινωνικής ευημερίας» κ.ά. Ενώ οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι της ΕΕ προσδιορίζουν ως «τρομοκρατία» τη ριζοσπαστικοποίηση, στην οποία συγκαταλέγουν την «ακροαριστερά»», ενώ θεωρούν «τρομοκράτες» αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τις κοινωνικές ανισότητες και αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Επίσης, υπογράμμισε πως η ΕΕ έχει δημιουργήσει ένα τερατώδες σύστημα φακελώματος, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συνθήκη Σένγκεν. 

«Αυτά έχετε συμφωνήσει όλοι, δεν άκουσα κουβέντα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως τα άλλα κόμματα επιδίδονται σε μια βολική αντιπαράθεση. 

Ξεκαθάρισε δε πως το ΚΚΕ λέει να καταργηθεί αυτό το θεσμικό πλαίσιο, καθώς δεν βελτιώνεται. Κάλεσε ακόμη τον λαό να μην αποδεχθεί να βάλει στον «γύψο» τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. 

Δείτε ακόμα...