Θ. Πλεύρης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό…μετά τις διακοπές

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνει το "τέλος" της πανδημίας. Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.
O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνει το “τέλος” της πανδημίας. Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Από τον Σεπτέμβρη θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του «Σκάι».

«Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στους φθινοπωρινούς μήνες θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού του πληθυσμού, σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού», ενώ το αν θα αφορά τον γενικό πληθυσμό «είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τα επιστημονικά όργανα», υποστήριξε.

Ο Θ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων  από το φθινόπωρο, κι αφού πρώτα η κυβέρνηση «σφύριξε λήξη» για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του τουρισμού.  

Ερωτηθείς αν θα επανέλθουν και τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα». 

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα πρωτόκολλα των πλοίων ενόψει της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως αυτή την εβδομάδα θα αποφασίσει η Επιτροπή για τη χρήση μάσκας ή όχι.

Δείτε ακόμα...