Θ. Σγούρος: Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή για να ένα Πανεπιστήμιο μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών

Ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ

Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή για να υπερασπιστεί ένα Πανεπιστήμιο που είναι μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε παρέμβασή του σε συζήτηση στο «Kontra Channel» σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ και την ενεργοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο Θ. Σγούρος κατήγγειλε ότι υπάρχει σε εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο, σε απευθείας σύνδεση με προβοκατόρικες ομάδες, ώστε να ενταθεί η καταστολή και να επιβληθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης ενόψει των φοιτητικών εκλογών.

Σημείωσε ακόμη την υποκρισία της κυβέρνησης και της φοιτητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που διατείνονται ότι τους «έπιασε ο πόνος» για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο χώρο της κατάληψης, την ώρα που αφήνουν την κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ να στάζει κάθε φορά που βρέχει και ενώ τα ποντίκια κάνουν βόλτες στη φοιτητική λέσχη.

Καταλήγοντας, ο Θ. Σγούρος τόνισε ότι οι φοιτητές μπορούν και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση αναδεικνύοντας την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές στις 18 του Μάη.

Δείτε ακόμα...