Θα παίρνατε τα όπλα για να πολεμήσετε σε άλλη χώρα λόγω συμμαχικών δεσμεύσεων; – Κανένας! Το απόλυτο μηδέν

Ευρωστρατός στο Τσαντ της Αφρικής
Φώτο Αρχείου / Ευρωστρατός στο Τσαντ της Αφρικής / Πηγή: European Defence Agency

Ένα γερό χαστούκι για τους πολεμοκάπηλους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ακούστηκε αυτές τις μέρες! Σε έρευνα που κυκλοφορεί, υπάρχει η ερώτηση: Θα παίρνατε τα όπλα για να πολεμήσετε σε άλλη χώρα λόγω συμμαχικών δεσμεύσεων; Πόσοι από τους ερωτηθέντες απαντούν καταφατικά; Κανένας! Το απόλυτο μηδέν. Όσο κι αν γανώνουν το κεφάλι του λαού για τις «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να δικαιολογήσουν τη βαθιά πολεμική εμπλοκή, αυτός τους γυρνάει την πλάτη και δεν τρώει το παραμύθι που του πουλάνε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Καμιά προθυμία δεν δείχνει ο λαός να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις, να γίνει θύτης άλλων λαών, κάτω από τη σημαία των ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Απόδειξη αυτού είναι και οι μεγάλες δυσκολίες που βρήκε η ελληνική κυβέρνηση να στελεχώσει τη φρεγάτα «Ύδρα» που πλέει στην Ερυθρά, αλλά και οι πολλές παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Το στοιχείο αυτό της έρευνας είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο για τον λαό και την πάλη του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

Είναι όμως και ένα γερό χαστούκι για τους πολεμοκάπηλους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς τους, ανήμερα της 75ης επετείου ίδρυσης του ΝΑΤΟ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...