Θάλασσα Φιλιππίνων: Κοινά ναυτικά γυμνάσια Αυστραλίας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ

Η Αυστραλία, η Ιαπωνία, συμμετέχουν στις ΗΠΑ για τριμερή ναυτική άσκηση στη Θάλασσα τω Φιλιππίνων
Η Αυστραλία, η Ιαπωνία, συμμετέχουν με τις ΗΠΑ για τριμερή ναυτική άσκηση στη Θάλασσα των Φιλιππίνων / 19-7-2020 / Πηγή: usnavy

Η Αυστραλία, η Ιαπωνία, συμμετέχουν στις ΗΠΑ σε τριμερή ναυτική άσκηση. Το Ιαπωνικό Ναυτικό, το Αυστραλιανό Βασιλικό Ναυτικό και η αρμάδα που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο Ronald Reagan ξεκίνησαν μια τριμερή άσκηση στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, στις 19 Ιουλίου.

Οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε μια επίδειξη δύναμης στην περιοχή της Θάλασσας των Φιλιππίνων και της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας πραγματοποίησαν κοινά ναυτικά γυμνάσια με το Πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας. Αντίστοιχα οι δύο τελευταίες διεκδικούν για λογαριασμό των δικών τους αστικών τάξεων «χώρο» και μερίδιο από τον έλεγχο της περιοχής σε ανταγωνισμό με την Κίνα.

Βεβαίως στις επίσημες δηλώσεις οι επιτελείς όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κάνουν λόγω για διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη περιοχή και άλλα σχετικά.

Η ευκαιρία να εργαστούμε μαζί με τις ΗΠΑ και τους Ιάπωνες είναι ανεκτίμητη. Η διατήρηση της ασφάλειας και της ασφάλειας στη θάλασσα απαιτεί να μπορούν οι ναυτικοί να συνεργάζονται άψογα. Η συνδυασμένη εργασία μεταξύ των ναυτικών μας καταδεικνύει υψηλό βαθμό διαλειτουργικότητας και ικανότητας μεταξύ Αυστραλίας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

Commodore Michael Harris, διοικητής της Αυστραλιανής Κοινοπραξίας.

Η Αυστραλία και η Ιαπωνία έχουν προωθήσει μακροχρόνιες συμμαχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος σηματοδοτεί επίσης την 60η επέτειο της συνθήκης αμοιβαίας συνεργασίας και ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.

Πιστεύω ότι η ενίσχυση της συνεργασίας με το Ναυτικό των ΗΠΑ και το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας είναι ζωτικής σημασίας για την Ιαπωνία και συμβάλλει επίσης σε έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό στην περιοχή. Η εμπειρία σε αυτήν την άσκηση θα μας δώσει τακτικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα και θα κάνουμε τις φιλίες μας πιο δυνατές, εκτός από τις τακτικές κοινές ασκήσεις μας και με τα δύο παρόμοια ναυτικά

Ιάπωνας Πλοίαρχος Sakano Yusuke, διοικητής Escort Division 4

Το Ronald Reagan Carrier Strike Group, αποτελείται από το Carrier Air Wing 5, το καταδρομικό (κατηγορίας Ticonderoga) USS Antietam (CG 54) και το Αντιτορπυλικό (κατηγορίας Arleigh Burke) USS Mustin (DDG 89).

Από την Αυστραλία συμμετέχουν τα πλοία HMA Canberra (L02), Hobart (DDG 39), Stuart (FFH 153), Arunta (FFH 151) και Sirius (O 266).

Από το Ιαπωνικό Ναυτικό συμμετέχει το JS Teruzuki (DD 116).

«Η διαλειτουργικότητα υψηλού επιπέδου που απολαμβάνουμε με το Ιαπωνικό Πολεμικό Ναυτικό και το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας μας προσφέρει τη μοναδική ικανότητα να συναντιόμαστε στη θάλασσα και να λειτουργούμε αμέσως σε προχωρημένο επίπεδο. Αυτό υπογραμμίζει τη διαρκή φύση των συμμαχιών μας με την Ιαπωνία και την Αυστραλία »

Πλοίαρχος Russ Caldwell, διοικητής του USS Antietam
Η Αυστραλία, η Ιαπωνία, συμμετέχουν στις ΗΠΑ για τριμερή ναυτική άσκηση στη Θάλασσα τω Φιλιππίνων
Η Αυστραλία, η Ιαπωνία, συμμετέχουν στις ΗΠΑ για τριμερή ναυτική άσκηση στη Θάλασσα τω Φιλιππίνων / 19-7-2020 / Πηγή: usnavy

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το Πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις και με το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό στον Ινδικό Ωκεανό.

Δείτε ακόμα...