Θανάσης Χουλιαράς – Θοδωρής Καρέλλας: «Κακή φωτιά»

Τραγούδι "Κακή φωτιά"

Το τραγούδι με τίτλο «Κακή φωτιά», σε μουσική του Θοδωρή Καρέλλα, ποίηση Κωστή Παλαμά και ερμηνεία του Θανάση Χουλιαρά, αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου δίσκου που θα κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες από το «OgdooMusicGroup».

Ο δίσκος «Κακή Φωτιά» αποτελεί το πρώτο μέρος μιας ολοκληρωμένης συνθετικής εργασίας, με γενικό τίτλο «Δοκιμασία». Αυτή θα περιλαμβάνει ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Θοδωρή Καρέλλα.

Όλα τα τραγούδια στον δίσκο ερμηνεύει ο Θανάσης Χουλιαράς, γνωστός για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα. Τόσο ως τραγουδιστής του συγκροτήματος «KollektivA», όσο και από την ανεξάρτητη καλλιτεχνική πορεία.

Το τραγούδι «Κακή φωτιά» αποτελεί συνθετική προσέγγιση του Θοδωρή Καρέλλα στο ομώνυμο ποίημα του Κωστή Παλαμά που γράφτηκε το μακρινό 1908. Η μουσική αναδεικνύει τη γεμάτη πάθος και ολοζώντανες εικόνες της γραφής του ποιητή, που γλαφυρά μιλά για την «κακή φωτιά» που οδηγεί τη μοναχική ανυπότακτη πορεία. Όσο και για τη δυσκολία του δημιουργού να υπάρξει σε έναν κόσμο που σε μεγάλο βαθμό θεωρεί την Τέχνη μια παραξενιά που αφορά τη μειοψηφία.

Ακούστε το “Κακή Φωτιά” παρακάτω:

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...