Θέατρο «Από Κοινού»: Μουσική παράσταση «Γκαζοχωρίτισσα»

Θέατρο «Από Κοινού»: Μουσική παράσταση «Γκαζοχωρίτισσα»

Το Θέατρο «Από Κοινού» ανεβάζει, από την Παρασκευή 15 Μάρτη και για πέντε μόνο παραστάσεις, τη μουσική παράσταση «Γκαζοχωρίτισσα» της Βυζαντίας Πυριόχου Γκυ, σε σκηνοθεσία της ίδιας, με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Ξένου και συμμετοχή της ηθοποιού Ελένης Λύρα σε πιάνο και τραγούδι.

Η Γκαζοχωρίτισσα είναι μια νεαρή γυναίκα που έζησε πριν πολλά χρόνια. Όποιος περάσει από την σημερινή περιοχή του Γκαζιού -αλλοτινό Γκαζοχώρι- ακούει την ιστορία της, που είναι ταυτόχρονα προσωπική αλλά και συλλογική της δεκαετίας του 1950. Μιλάει για τις λάσπες του Βοτανικού, για τις πολλές οικογένειες με τα πολλά παιδιά που τις πλημμύριζαν, για τις λαχτάρες της, τις αγάπες και τους φόβους της. Κυρίως όμως μας μιλάει για την ιστορία μιας μεγάλης απεργίας, εκείνης των εργατών του Εργοστασίου Φωταερίου, το οποίο τότε έδινε ενέργεια σε όλη την πόλη και έδωσε το στίγμα του σε χιλιάδες εργάτες.

Τα τραγούδια της εποχής, δοσμένα με έναν θεατρικό, τρυφερό τρόπο, υπογραμμίζουν τη χαμένη αθωότητα και τρυφερότητα της Γκαζοχωρίτισσας, μιας γυναίκας που είναι ταυτόχρονα μακριά μας αλλά και αφόρητα κοντά μας.

Οι συντελεστές

  • Κείμενο- σκηνοθεσία: Βυζαντία Πυριόχου Γκυ
  • Στο ρόλο της Γκαζοχωρίτισσας η Αγγελική Ξένου
  • Παίζει πιάνο-τραγουδά η Ελένη Λύρα με συμμετοχή (σε βιντεοπροβολή) της Λουίζας Πυριόχου
  • Δημιουργία video: Άκης Βαλεργάκης
  • Σκηνογραφία – ενδυματολογία: Από Κοινού
  • Φωτογραφίες: Αντώνης Ξένος

Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ. από 15 Μαρτίου ως 12 Απριλίου

Πληροφορίες- κρατήσεις: 211 4057249, Από Κοινού Θέατρο (Ευπατρίδων 4, Γκάζι ΤΚ 11854)

Δείτε ακόμα...