Θέατρο «OLVIO»: Συνέντευξη με τον Μαρξ

Θέατρο «OLVIO»: Συνέντευξη με τον Μαρξ

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι παραστάσεις (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη) του θεατρικού έργου «Συνέντευξη με τον Μαρξ» της Ελένης Ζαφειρίου, στο θέατρο «OLVIO» (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός).

Στις 18 του Μάρτη 1871 το Παρίσι ξύπνησε με τη βροντερή ιαχή: “Ζήτω η Κομμούνα!” Τι είναι η Κομμούνα, αυτή η σφίγγα που υποβάλλει σε τόσο σκληρή δοκιμασία το αστικό μυαλό;

Ο Καρλ Μαρξ απαντά στις ερωτήσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου Αρ Λάντορ, ξεδιπλώνοντας τις 72 ηρωικές και ματωμένες μέρες της μεγάλης εξέγερσης της Παρισινής Κομμούνας.

Η συγγραφέας δραματοποιεί το βιβλίο «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία» του Καρλ Μαρξ, ένα βιβλίο που γράφτηκε με βάση την πείρα από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871, όπου η εργατική τάξη για πρώτη φορά στην Ιστορία καταλαμβάνει την εξουσία. Τα λόγια του Μαρξ γίνονται παράσταση, που με τα εκφραστικά μέσα του θεάτρου επιχειρεί να κατανοήσει και να μεταγγίσει τον ιστορικό χαρακτήρα και τη σημασία της Κομμούνας, αλλά και να κωδικοποιήσει τα σημαντικά ερωτήματα που γεννήθηκαν από αυτήν.

Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Σταματόπουλου. Ερμηνεύει ο Δημοσθένης Φίλιππας.

Συντελεστές: Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Βίκυ Πάντζιου. Μουσική: Ορέστης Ζαφειρίου. Φωτισμοί: Ακης Βαλεργάκης. Κίνηση: Αννα Λιανοπούλου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καρακάση. Βοηθός σκηνογράφου και ενδυματολόγος: Διώνη Αριδά. Κατασκευή σκηνικού: Ιλεάνα Χατζηγεωργίου. Video art: Αντώνης Δελαπόρτας. Γραφιστικά: Γιάννης Κλεφτογιάννης. Φωτογραφίες: Δημήτρης Κούκος. Voice Over: «Αρ Λάντορ» Μιχάλης Κωνσταντινίδης και «Ελενα Ντέμουτ» Δανάη Κατσαμένη.

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+) μόνο ηλεκτρονικά στο viva.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...