Θεοδωρικάκος: Νέα μέτρα ενίσχυσης της καταστολής

Φώτο Αρχείου / Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά μετά από κάποιο αιματηρό γεγονός, ακολουθεί την πάγια τακτική της, εξαγγέλλοντας νέα μέτρα έντασης της καταστολής, αποκαλώντας τα μεταρρυθμίσεις και μέτρα αναβάθμισης.

Στην ουσία ανακοινώνει νέα μέτρα ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής, όπου ανεξάρτητα από την αιτία που επιλέγει η κυβέρνηση να τα ανακοινώσει, το σίγουρα είναι ότι τα μέτρα καταστολής στρέφονται ενάντια στο αγωνιζόμενο λαϊκό κίνημα.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξάγγειλε την αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης, με την “αξιοποίηση” των πρακτικών που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πρακτικές αυτές είναι ενσωματωμένες στα πλαίσια της “Λευκής Βίβλου για την ασφάλεια” που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σε αυτήν παρουσιάζεται η νέα φιλοσοφία για τους μηχανισμούς καταστολής στην υπηρεσία της διασφάλισης της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης. Ενισχύει την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας. Ο λαός αντιμετωπίζεται ως «εσωτερικός εχθρός» στο βαθμό που δεν ενσωματώνεται στην πολιτική και ιδεολογία της αστικής τάξης.

Ακόμη η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι προχωράει στον άμεσο εφοδιασμό με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, καθώς και όλων των περιπολικών. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει γενίκευση του ηλεκτρονικού φακελώματος με κινητές κάμερες που σχεδίασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για όλους αυτούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση είναι θορυβημένη και για μια ακόμα φορά με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα στο Πέραμα. Βρήκε ευκαιρία για να περάσει στην επίθεση εξαγγέλλοντας νέα μέτρα που εντείνουν παραπέρα τον αυταρχισμό και την καταστολή, απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και των δημοκρατικών τους ελευθεριών.

Ο λαός μας είναι μαθημένος τι εννοεί η κυβέρνηση όταν ανακοινώνει δήθεν μεταρρυθμίσεις για την αστυνομία. Γνωρίζει ότι νέα εμπόδια στήνονται από την κυβέρνηση, για να τον εμποδίσει στην οργάνωση της πάλης του ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου. Αυτό τον στόχο έχουν πρώτα και κύρια οι κάθε λογής εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και όλων των προηγούμενων.

Να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι, που καθορίζουν την κρατική βία σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Να καταργηθούν επίσης οι μονάδες ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και όποιες άλλες παρόμοιες μονάδες που καθημερινά χτυπούν τον λαό.

Παλιούρας Γιώργος
Υποστράτηγος ε.α.

Δείτε ακόμα...