Θεσσαλία – Νίκαια: Αυταρχισμός από την κυβέρνηση – Έστειλε ΜΑΤ στη Νίκαια

Τρακτέρ στα Μπλόκα / Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων
Φώτο Αρχείου / Τρακτέρ στα Μπλόκα / Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων / Πηγή: Eurokinissi

Με αυταρχισμό αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα αιτήματα επιβίωσης των αγωνιζόμενων αγροτών. Ηδη έχουν σταλεί 7 διμοιρίες των ΜΑΤ στη Νίκαια της Λάρισας που είναι το σημείο συνάντησης των αγροτών της Θεσσαλίας.

Στη Νίκαια το μεσημέρι αναμένεται να στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο, στην Εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα. Σε λίγη ώρα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα ξεκινήσουν από τις προσυγκεντρώσεις σε Πλατύκαμπο Λάρισας, Ιτέα Καρδίτσας και Βασιλί Φαρσάλων προς τη Νίκαια. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η αστυνομία θα καταγράφει με βιντεοκάμερα τους αγρότες στον Κόμβο Νίκαιας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με την υπ’ αριθμ. 7512/3/210-α΄ από 03/02/2022 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης (τύπου φορητής βιντεοκάμερας) του Π.Δ. 75/2020, από Διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής όπου διατέθηκαν για υπηρεσία στην Γενική Περιφερειακή  Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της από υφιστάμενες Υπηρεσίες της, στο πλαίσιο συναθροίσεων από την 06:00΄ ώρα της Παρασκευής 04/02/2022 έως την 06:00΄ ώρα της Παρασκευής 11/02/2022, στην περιοχή του Α/Κ Κόμβου Νίκαιας του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. (Χ/Θ 34+106) και του δυτικού παράδρομου, πλησίον αυτού».

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...