Θεσσαλονίκη: Ακόμη 6 Χρυσαυγίτες ταυτοποιήθηκαν από την επίθεση σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Β. Μακεδονία

χρυσαυγίτες με κουκούλες εισέβαλαν σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι που γίνεται στην αίθουσα τέχνης «Remezzo», στην Αρετσού Καλαμαριάς.
Χρυσαυγίτες με κουκούλες εισβάλλουν σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι, στην αίθουσα τέχνης «Remezzo», στην Αρετσού Καλαμαριάς

Ακόμη έξι Χρυσαυγίτες ταυτοποιήθηκαν από την επίθεση σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Β. Μακεδονία, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο είχαν ταυτοποιηθεί πέντε ακόμη, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, και έτσι, έως τώρα, οι αρχές έχουν φθάσει στα ίχνη 11 ατόμων.

Θυμίζουμε ότι τάγμα της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με άτομα που φορούσαν κουκούλες ( τι άλλο;) είχαν εισβάλλει σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι στην αίθουσα τέχνης «Remezzo», στην Αρετσού Καλαμαριάς υποχρεώνοντας τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία ενώ είχαν επιχειρήσει να σφραγίσουν την είσοδο.

Για το περιστατικό είχε παρέμβει Εισαγγελέας από τον οποίο παραγγέλθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Δείτε ακόμα...