Θεσσαλονίκη: Αναίτια και απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητές για να μην γίνει συλλαλητήριο

Πηγή: EUROKINISSI

Αναίτια και απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη φοιτητές, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης που επιχειρεί να επιβάλει σιωπή απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική, επιχείρησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της πορείας ρίχνοντας χημικά, ενώ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Την ίδια ώρα περίπου ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσίαζε το «νέο επιχειρησιακό σχέδιο» της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, στη λογική της προσαρμογής στον επαίσχυντο νόμο για τον περιορισμό -σε σημείο απαγόρευσης- των συναθροίσεων, που σημαίνει ένταση της καταστολής σε βάρος όσων αγωνίζονται.

Με ανακοίνωσή τους Φοιτητικοί Σύλλογοι Παιδαγωγικού, Ψυχολογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, ΤΕΦΑΑ, Ιατρικής, Δημοσιογραφίας – ΜΜΕ και ΣΟΦΕΘ του ΑΠΘ καταγγέλλουν την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής και απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες ενώ κάλεσαν τους φοιτητές να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το απόγευμα.

«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Αγωνίζονται για να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές τους, ώστε να μην περάσει το νέο αίσχος που αποκαλείται νομοσχέδιο, ώστε τα ΜΑΤ να μην πατήσουν το πόδι τους στα πανεπιστήμια» τονίζουν οι Σύλλογοι.

Καταδικάζουν «την απρόκλητη και αναίτια ρίψη χημικών και τις προσαγωγές» και υπογραμμίζουν: «Η στάση των ΜΑΤ, να εμποδίσουν τους φοιτητές να κατέβουν στο δρόμο στοχεύει στο να προκαλέσει φόβο, να σπείρει την υποταγή απέναντι στην πολιτική που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα επιλέγει και τα τσακισμένα κεφάλια από το να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών. Δεν θα τους περάσει!».

Πηγή: EUROKINISSI

Καταδικάζει το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. «καταδικάζει την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της ελληνικής αστυνομίας ενάντια σε φοιτητές, κατά τη διάρκεια της σημερινής πρωινής τους συγκέντρωσης, με σαφή στόχο να μην πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο» και προσθέτει:

«Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις φοιτητών που ακολούθησαν, στην κυριολεξία από το σωρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην παρέμβαση που έγινε από κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την αιτιολογία των συλλήψεων, οι αστυνομικές δυνάμεις αρκέστηκαν στο να “φυγαδέψουν” τους συλληφθέντες προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Να περιφρουρήσει τις επικίνδυνες και αντιλαϊκές επιλογές της με την επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”. Για αυτό και εντείνει μέρα με τη μέρα το όργιο κρατικής καταστολής και βίας σε όλα τα επίπεδα που έχει στόχο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Δείτε ακόμα...