Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΔΕΘ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της «Helexpo ΔΕΘ», Αν. Τζήκα, τον διευθύνοντα Σύμβουλο Κ. Ποζρικίδη και άλλα μέλη της Διοίκησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Θ. Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, όπως πάντα, με τον Πρόεδρο και τη διοίκηση της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της περιοδείας μας εδώ. Ενημερωθήκαμε για τους σχεδιασμούς της Έκθεσης, για την πορεία της φετινής έκθεσης που ουσιαστικά γίνεται μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, για την πορεία της ανάπλασης του χώρου της έκθεσης. Εκφράσαμε τις απόψεις μας σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, στην πολιτική κατάσταση στην ΕΕ και διεθνώς. Μπορεί η πανδημία φέτος να μην είναι τόσο έντονη στα χαρακτηριστικά της έκθεσης εδώ στη Θεσσαλονίκη, όμως έχουμε νέες δυσκολίες, έναν δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει, μία δύσκολη χρονιά που έχει να κάνει και με τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία από τη Ρωσία, με τη συμμετοχή ισχυρών ανταγωνιστών και μεγάλων δυνάμεων, που εμπλέκονται σε αυτό τον πόλεμο και ανταγωνίζονται, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ίδια η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που αποτελούν και συμμάχους της Ελλάδας. Και από αυτή την άποψη υπάρχει κίνδυνος συμμετοχής της Ελλάδας, στη σύγκρουση αυτή, αν υπάρξει γενίκευσή της.

Και βεβαίως υπάρχουν κι όλα αυτά τα παρεπόμενα, που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη και εμείς εκτιμάμε ότι θα είναι πολύ πιο βαθειά από την προηγούμενη, και ο ενεργειακός πόλεμος, η ενεργειακή κρίση που υπάρχει με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος λαός και εδώ στη Θεσσαλονίκη, συνολικά στη βόρεια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα να περάσει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Αναπτύξαμε τις προτάσεις, τις σκέψεις του ΚΚΕ για αυτό το ζήτημα, όπως επίσης και για την ανάπλαση της έκθεσης, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί βάρος και να υπάρξει αγώνας, έτσι ώστε να είναι πραγματικά ένα μητροπολιτικό πάρκο, ένας τόπος ανάσας ζωής για τους κατοίκους της πόλης με αθλητισμό, πολιτισμό, με δυνατότητα ελεύθερου χρόνου και αναψυχής των κατοίκων αλλά και με αξιοποίησή τους σε μέτρα πολιτικής προστασίας, που χρειάζονται – αν χρειαστεί, μακάρι να μην χρειαστούν ποτέ – από φυσικές καταστροφές, που συμβαίνουν στη χώρα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...