Θεσσαλονίκη: «Έξω οι νατοϊκοί δολοφόνοι από το λιμάνι» ακούστηκε στο αμερικανικό προξενείο

«Έξω οι νατοϊκοί δολοφόνοι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικά σχέδια» γράφει το πανό που τοποθετήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά τη μαζική κινητοποίηση της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης ενάντια στην παρουσία νατοϊκών πλοίων. 

«Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» έγραφε ένα από τα πανό της μαζικής διαδήλωσης που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από τη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους. ενάντια την παρουσία πέντε νατοϊκών στρατιωτικών πλοίων. 

«Έξω οι νατοϊκοί δολοφόνοι από το λιμάνι» ακούστηκε στο αμερικανικό προξενείο.

Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν τον ευρωατλαντικό δρόμο μεγαλώνουν την αλυσίδα με την οποί δένουν το λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατήγγειλε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ζώκας πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ. 

Πρόκειται να πάρουν μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται σε διεθνή ύδατα. Μεταξύ των πλοίων είναι και ένα τουρκικό αρματαγωγό, την ίδια στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις ενάντια στη χώρα μας, ενώ ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εχθρός μας δεν είναι ο τουρκικός λαός, είναι η αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και η αστική τάξη της Ελλάδας, που με τους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντά τους εμπλέκουν τους δύο λαούς σε θανάσιμη αντιπαράθεση και κινδύνους. Με αυτούς πρέπει να λογαριαστούν οι λαοί μας, για να ζήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας, συναδέλφωσης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» επισημαίνει η ΕΕΔΥΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πύλη του λιμανιού υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις! 

Δείτε ακόμα...