Θεσσαλονίκη: Μαζική – μαχητική καταδίκη του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί, με μια φωνή, καταδίκασαν το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. «Στους δρόμους, είναι οι φοιτητές, δώστε λεφτά να ανοίξουν οι σχολές», «30 εκατομμύρια για τους φοιτητές και όχι για αστυνομία και διαγραφές», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, οι φοιτητές ζητούν μόρφωση και Υγεία», «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ και Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία». Αυτά και άλλα συνθήματα ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Περνώντας από το Προξενείο των ΗΠΑ, η πορεία σταμάτησε και το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» αντήχησε, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν από τα μεγάφωνα την υποκρισία της κυβέρνησης που χρυσοπληρώνει με δισεκατομμύρια πολεμικούς εξοπλισμούς, την ώρα που οι σχολές τους παραμένουν κλειστές και η χρηματοδότηση της Παιδείας μειώνεται.

Η μαχητική πορεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και κατέληξε πάλι στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στο πλευρό των Φοιτητικών Συλλόγων βρέθηκαν σωματεία Εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ.


Δείτε ακόμα...