Θεσσαλονίκη: Μια σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί μπροστά στην 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Μια σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί μπροστά στην 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, εκδήλωση διοργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 14 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τον ΚΚΕ. Θα προηγηθεί μουσικό αφιέρωμα στα «Τραγούδια του Αγώνα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Έπειτα από κοινή σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων, Εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στο αίθριο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός του κοινού, τριήμερου εορτασμού των 48 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 15, 16 και 17 του Νοέμβρη, προκειμένου να αντηχήσει πλατιά το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα Εργατικά Σωματεία, οι μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν από κοινού:

  1. Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη εκδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων από κοινού με την ΕΔΥΕΘ στις 18.00 στο Φουαγιέ του Πολυτεχνείου.
  2. Τη Τρίτη 16 Νοέμβρη  μεγάλη συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο Αίθριο του Πολυτεχνείου.
  3. Τη Τετάρτη 17 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί  στις 12 μ. τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και θα ακολουθήσει στις 6 μ.μ. μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία με συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Δείτε ακόμα...