Θεσσαλονίκη: Οι φασίστες έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία της ΟΓΕ και της ΕΔΥΕΘ

Γυναίκες - ΟΓΕ - Θεσσαλονίκη
Φώτο Αρχείου / ΟΓΕ – Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

Τις προηγούμενες μέρες οι φασίστες έβαλαν στο στόχαστρο, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, τα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών της Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) του Ε’ Διαμερίσματος δήμου Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης & Ειρήνης – ΕΕΔΥΕ). Έγραψαν τα εμετικά τους συνθήματα και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Με κοινή τους ανακοίνωση Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπή Ειρήνης σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «η δράση τους, μέσα στο σκοτάδι, αποδεικνύει ότι είναι τα σκυλιά του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης». Και πως τα φασιστοειδή της εγκληματικής Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με τα εμετικά τους συνθήματα και τα μισητά ναζιστικά τους σύμβολα «ενοχλημένοι από την αγωνιστική συνεπή δράση του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος και του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού αγώνα του λαού μας».

Τονίζουν ότι «είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μπορούν να φοβίσουν τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή γι’ αυτές και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τον πόλεμο, τον θάνατο και την προσφυγιά. Η σφραγίδα της ΟΓΕ και της ΕΕΔΥΕ είναι βαθιά ριζωμένες στους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών και του λαού μας, δεν μπορούν να τη λερώσουν οι νοσταλγοί του φασισμού – ναζισμού». Και καλούν τον εργαζόμενο λαό να απομονώσει τους φασίστες ώστε να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά.

Δείτε ακόμα...