Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας για τους θανάτους στο γηροκομείο Ασβεστοχωρίου

36 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης
36 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, Αύγουστος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλος αριθμός θανάτων, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των υπευθύνων οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου τον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους 36 τρόφιμοι, μετά από επιπλοκές, οι οποίες συνδέθηκαν με την Covid-19.

Ο δικαστικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, όπου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Θυμίζουμε ότι για τα κρούσματα στο γηροκομείο είχε παραγγελθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου είχαν εντοπιστεί 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι). Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα είχαν ανέλθει σε 42.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...