Θεσσαλονίκη: Προεκλογική φιέστα του Κ. Μητσοτάκη με το Μετρό που κατασκευάζεται 16 χρόνια

EUROKINISSI

Άλλη μια προεκλογική φιέστα στήθηκε πάνω στο πολύπαθο έργο του Μετρό και της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με την έλλειψη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την παντελή απουσία σχεδιασμού για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αυτή τη φορά από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη που σήμερα επιβιβάστηκε σε δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό που πραγματοποίησε ολόκληρη τη διαδρομή, από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο στην Πυλαία. Για να πανηγυρίσει ότι η κυβέρνησή του τήρησε τη δέσμευσή της να παραδώσει στους Θεσσαλονικείς «το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη».

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η εταιρεία «Αττικό Μετρό» θα μετονομαστεί σε «Ελληνικό Μετρό» ενώ σε ερώτηση πότε θα λειτουργήσει το Μετρό απάντησε «με το καλό, αρχές του 2024». Κατά τα άλλα επανέλαβε τις γνωστές υποσχέσεις για επέκταση του Μετρό προς τα βορειοδυτικά.

Από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το συντριβάνι η κίνηση του συρμού έγινε με χειριστή και με ταχύτητα έως 15 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ από το συντριβάνι μέχρι το αμαξοστάσιο με άλλο συρμό που κινήθηκε αυτόματα και με ταχύτητα που έφτασε τα 70 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Επί 16 χρόνια με την κατασκευή και άλλα πόσα χρόνια πίσω με τις ανακοινώσεις, ο λαός της Θεσσαλονίκης χόρτασε προεκλογικές φιέστες από υπουργούς και πρωθυπουργούς 10 διαφορετικών κυβερνήσεων. Για ένα έργα με βασική γραμμή 9,6 χιλιομέτρων, με 13 σταθμούς. Και αν ολοκληρωθεί και η επέκταση της Καλαμαριάς θα προστεθούν στο δίκτυο άλλα 4,8 χιλιόμετρα και 5 σταθμοί.

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ

Την προεκλογική φιέστα Μητσοτάκη σχολίασε με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αναφέρει συγκεκριμενα:

«Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει κουραστεί από προεκλογικές φιέστες στο “Μετρό” είτε από ΝΔ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν για γέλια, αν δεν αποτύπωναν μια σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι Θεσσαλονικείς κάθε μέρα: την έλλειψη ΜΜΜ και οποιουδήποτε σχεδιασμού υπέρ των μεγάλων αναγκών της πόλης.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης των 10 (!) διαφορετικών κυβερνήσεων, που έχει κοστίσει 1,5 φορά πάνω από την αρχική σύμβαση, των 4 νεκρών εργατών και της πάνω από 45% μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων του, δεν χωρά άλλες προεκλογικές φιέστες.

Δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία, ούτε οι εργαζόμενοι του έργου, ούτε ο λαός της πόλης, που το 2023 ταλαιπωρείται καθημερινά με την απαράδεκτη κατάσταση στα ΜΜΜ και στο κυκλοφοριακό.

Στις 21 Μάη να καταδικάσουν αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Μόνοι τους στο βαγόνι της αντιλαϊκής πολιτικής που κινείται στις ράγες του κέρδους και όλοι μας στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!».

Δείτε ακόμα...