Θεσσαλονίκη: «Προστατεύουμε το περιβάλλον – σώζουμε τα δάση μας από πυρκαγιές»

κόκκινο αερόστατο - ΚΚΕ- Πυροσβεστική - Θεσσαλονίκη

Μία όμορφη και διδακτική πρωτοβουλία οργάνωσε η Ομάδα του Κόκκινου Αερόστατου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες πιτσιρίκια αναδείχθηκαν σε «μικρούς πυροσβέστες» μέσα από την περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Προστατεύουμε το περιβάλλον – σώζουμε τα δάση μας από πυρκαγιές».

Μέσα σ’ ένα τρίωρο πρόγραμμα τα παιδιά ενημερώθηκαν για το δύσκολο έργο των πυροσβεστών, για την δασοπροστασία, ενώ συμμετείχαν σε αθλητικά αγωνίσματα και κουίζ γνώσεων και στο τέλος, κατάκοπα μα χαμογελαστά, έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το «δίπλωμα» του βοηθού πυροσβέστη και φυσικά λαχταριστά κρουασάν, μπανάνες, χυμούς και νερά.

Οι φίλοι του Κόκκινου Αερόστατου είδαν από κοντά ένα πυροσβεστικό όχημα και γνώρισαν τον εξοπλισμό του, είδαν τους πυροσβέστες να φορούν την εξάρτησή τους ώστε να είναι έτοιμοι να μπουν στη μάχη της κατάσβεσης των δασικών και αστικών πυρκαγιών, αλλά και κάθε άλλου είδους περιστατικά στα οποία παρεμβαίνουν, από πλημμύρες μέχρι ατυχήματα . Έμαθαν περισσότερα στοιχεία για τον ατομικό εξοπλισμό τους, τον ρουχισμό, τις μάσκες, τις φιάλες οξυγόνου κλπ. Και στο τέλος πήραν τη μάνικα και δοκίμασαν να …καταβρέξουν τους φίλους τους.

Σε ένα μεγάλο τραπέζι ήταν εκτεθειμένος ο εξοπλισμός των πυροσβεστών, τον οποίο, στη συνέχεια, μπόρεσαν να περιεργαστούν μικροί και μεγάλοι. 


Δείτε ακόμα...