Θεσσαλονίκη: Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε αγρόκτημα στο Σχολάρι

Φασισμός - Αντιεμβολιαστές - Εθνικιστές - «Τάγμα Εφόδου» φασιστοειδών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Φώτο Αρχείου / «Τάγμα Εφόδου» φασιστοειδών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε αγρόκτημα στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας φασιστοειδών «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από το σημείο προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τρία ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες μετά την εξέταση τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους. Για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους αυταποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετά και την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από τα φασιστοειδή. Τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας αφορούν την εγκληματική οργάνωση και την κακουργηματική οπλοκατοχή.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...