Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τεσσάρων Ρομά για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες κλοπές

Περιπολικό της ρωσικής αστυνομίας - Ρωσία
Πηγή: Pexels

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 22 έως 27 ετών, διενεργούσαν κλοπές με τη λεία να ανέρχεται σε 17.500 και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες για τις μετακινήσεις τους προς και από τα σημεία των εγκληματικών τους ενεργειών, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας τους, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Οι δράστες συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές Ευόσμου, Διαβατών και Μενεμένης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, αλλά και το «επιχειρησιακό» όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες πράξεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικά ληστειών και κλοπών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Όλοι τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...