Θεσσαλονίκη: Τεράστια προβλήματα απ’ την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων – 540 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη / Από την έντονη βροχόπτωση, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια 14/06/2022
(Φωτό αρχείου)

Τεράστια προβλήματα απ’ την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων προκλήθηκαν απ’ την βροχή στη Θεσσαλονίκη με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την βροχόπτωση εντοπίζονται κυρίως στο κέντρο και στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες ήταν κλήσεις για απάντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική. 

Συνολικά 540 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, έλαβε σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τις 8:00 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα σε σχετικό Δελτίο: Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Δείτε ακόμα...