Τι “έδειξε” η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το “πάμε να τους σκοτώσουμε” της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”

EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί στο επίμαχο βίντεο από τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη είπαν «πάμε να τους σκοτώσουμε» (σ.σ τους πρωταγωνιστές της επίθεσης κατά του 28χρονου αστυνομικού) κι όχι «πάμε θα τον σκοτώσουνε» (σ.σ τον προαναφερόμενο αστυνομικό).

Όμως, σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνεται ότι οι απειλές των αστυνομικών δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει –σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ αλλά κι η εξέταση του σχετικού οπτικού υλικού από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας που εξετάζουν ντοκουμέντα από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια αλλά και καταγγελιών για αστυνομική βία.

Μία λοιπόν από τις ερευνώμενες υποθέσεις αφορά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι απεικονίζει μία ομάδα των μοτοσικλετιστών της ομάδας «Δράση» που βρισκόταν στην Νέα Σμυρνη στις 9 Μαρτίου να ενημερώνεται από το επιχειρησιακό κέντρο για την επίθεση στον συνάδελφό τους και τον τραυματισμό του. Στο βίντεο αυτό ακούγονται αστυνομικοί να φωνάζουν: «Πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γ….. τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε».

Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο απόσπασμα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Δ. Οικονόμου “έκοψε” στον αέρα τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μετά από«καθαρισμό» και ανάλυση του ήχου στο εν λόγω βίντεο αποσαφηνίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η φράση που λένε οι ένστολοι είναι πράγματι «πάμε να τους σκοτώσουμε», σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κι όχι οτιδήποτε άλλο.

Αυτή είναι μία από τις πολλές υποθέσεις που εξετάζει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έπειτα από τις δεκάδες καταγγελίες που έγιναν και το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δείτε ακόμα...