Τι μάθαμε έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη;

«Τι μάθαμε 1 χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη;», είναι ο τίτλος του νέου video essay που κυκλοφόρησε η ΚΝΕ.

«Αυτό το video essay είναι άλλο ένα όπλο να αποδοθούν ευθύνες. Μέσα από αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή που πρότεινε το ΚΚΕ για το έγκλημα των Τεμπών» σημειώνει η ΚΝΕ ξεκαθαρίζοντας ότι «δε θα σταματήσουμε μέχρι να βρουν δικαίωση, δε θα πάψουμε στιγμή να πολεμάμε την πολιτική που ματώνει τη ζωή μας, την πολιτική που γεννά καθημερινά νέα “Τέμπη”».

Αναφέρει επίσης:

«Πέρασε 1 χρόνος από εκείνο το βράδυ που μας συγκλόνισε όλους. Ένας χρόνος μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη…

… και ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έφταιγε ο σταθμάρχης.

… και ακόμα οι υπεύθυνοι κρύβονται.

… και ακόμα δεν έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο ασφάλειας.

Ένας χρόνος, όμως, γεμάτος και με τις μαζικές κινητοποιήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, με την αστείρευτη δύναμη των οικογενειών των θυμάτων, ώστε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί.

Η μάχη για να νικήσει η αλήθεια το ψέμα, τον κυνισμό και την υποκρισία όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα δίνεται κάθε μέρα και αυτό το video essay είναι άλλο ένα όπλο να αποδοθούν ευθύνες. Μέσα από αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή που πρότεινε το ΚΚΕ για το έγκλημα των Τεμπών. Που έγινε προσπάθεια όμως να συγκαλυφθούν μέσα από μια ατέρμονη κοκορομαχία μεταξύ των υπευθύνων. Γιατί συγκάλυψη είναι και ο αποπροσανατολισμός…

Κάνουμε άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε. Μία υπόσχεση που την οφείλαμε στους νεκρούς, που την οφείλαμε στους εαυτούς μας και σε κάθε νέο άνθρωπο που συγκλονίστηκε από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή! Αυτό το σύνθημα μοιάζει να ακούγεται πιο δυνατά από τα υπόλοιπα, μοιάζει σαν να φωνάζουν μαζί μας και αυτοί που δεν μπορούν πια να ακουστούν. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να βρουν δικαίωση, δε θα πάψουμε στιγμή να πολεμάμε την πολιτική που ματώνει τη ζωή μας, την πολιτική που γεννά καθημερινά νέα “Τέμπη”».

Δείτε ακόμα...