Τη «Σούδα του Βορρά» …επιθεώρησε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας, αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφαλείας, Σελέστ Γουαλάντερ για να επιβλέψει την μετατροπή του λιμανιού, και της πόλης γενικότερα, σε πολεμικό ορμητήριο και κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται από την ελληνοαμερικανική συμφωνία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαιροποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, η Σ. Γουαλάντερ επισκέφθηκε την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος») και το λιμάνι της πόλης.

Μάλιστα σύμφωνα με ανάρτηση του Κ. Φλώρου στο twitter, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η «αξία της “Σούδας του Βορρά” για το NATO», ο ρόλος της πόλης και του λιμανιού στην «υποστήριξη στην Ουκρανία», μέσα από τη μεταφορά μεγάλου όγκου στρατιωτικού υλικού στην κυβέρνηση του Κιέβου και η «αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που επιβεβαιώνει ότι μεθοδεύεται βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ενδεικτικό άλλωστε για τους σχεδιασμούς αναφορικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το γεγονός πως πριν λίγες μέρες, στις 16/2, ο Κέβιν Κίλοραν,  αντιπρόεδρος της ARC, του μεγαλύτερου μεταφορέα βαρέων οχημάτων και ελικοπτέρων της αμερικανικής κυβέρνησης, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών…

Να σημειωθεί τέλος, πως στο πλαίσιο της παραμονής της στην Ελλάδα, η Γουαλάντερ, θα επισκεφθεί την αμερικανική βάση drone στη Λάρισα και θα συνοδεύσει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν στις επαφές που θα έχει στη διάρκεια της επίσκεψή του στην Αθήνα.

Δείτε ακόμα...