Τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη επισκέφτηκε, σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχη ΕΔ ε.α., και Βαγγέλη Χριστοφόρου, καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Αισθητήρων του ΕΜΠ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή της ΣΣΕ, υποστράτηγο Αναστάσιο Πολύχρονο ενώ το κλιμάκιο του Κόμματος παρακολούθησε μια αναλυτική ενημέρωση από τριτοετή εύελπι, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε την ιστορία της σχολής, το εκπαιδευτικό και παραγωγικό της έργο, τις εγκαταστάσεις της, τις διεθνείς σχέσεις που αναπτύσσει σε στρατιωτικό και επιστημονικό επίπεδο, όπως και τις αντίστοιχες υποδομές που διαθέτει.

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους και στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ανάμεσά τους αμφιθέατρα, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, το πρόσφατα εγκαινιασμένο μουσείο, αλλά και η υπό διαμόρφωση βιβλιοθήκη καθώς επίσης σε χώρους εστίασης και διαμονής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ παρέθεσε τις θέσεις του Κόμματος για την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και προτάσεις για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη τους και υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες που αφορούν ζητήματα των σπουδαστών της ΣΣΕ, όπως έχει κάνει, για παράδειγμα, στην ανάδειξη των χαμηλών αμοιβών και τη διεκδίκηση τετραπλασιασμού τους, ώστε τουλάχιστον να φτάσουν στο επίπεδο των αντίστοιχων αμοιβών των σπουδαστών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, κάτι που η κυβέρνηση υιοθέτησε πρόσφατα.

Αναφορά επίσης έγινε στο γεγονός των κενών θέσεων, που αφορά εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές.

Δείτε ακόμα...