Τι συμβαίνει με την αποχώρηση της ΕΣΠΕΕ Χανίων από την ΠΟΕΣ; Εκφοβισμό καταγγέλλουν μέλη της Ένωσης

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων - ΕΣΠΕΕ - Συνδικαλισμός - Στρατιωτικοί

Τι συμβαίνει με την αποχώρηση της ΕΣΠΕΕ Χανίων από την ΠΟΕΣ και την προσχώρησή της στην ΠΟΜΕΝΣ;

Η ενέργεια αυτή που πραγματοποιήθηκε με απλή απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου δίχως προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση της Γενικής Συνέλευσης έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη της Ένωσης.

Όπως δημοσιεύει το armyvoice, μέλη της Ένωσης, εξοργισμένα για τις κρυφές ενέργειες του νέου (πρόσφατου) ΔΣ, με τις οποίες επιχειρήθηκε να βρεθεί προ τετελεσμένων η ΓΣ του σωματείου, προκάλεσαν με νόμιμες διαδικασίες έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα την ακύρωση της απόφασης και την παύση του ΔΣ.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο armyvoice, ότι τις περασμένες δύο εβδομάδες, οπότε και η εξώδικη δήλωση – πρόσκληση επιδόθηκε νόμιμα στο ΔΣ, έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια εκφοβισμού – αν όχι τρομοκρατίας- των υπογραφόντων, προκειμένου να αναιρέσουν τις υπογραφές τους.

Μάλιστα, τους ζητείται να στείλουν στην ΠΟΜΕΝΣ e-mails με τα οποία να δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκτακτη ΓΣ, δηλαδή έμμεσα ότι εξαπατήθηκαν.

Τέτοιες ενέργειες και πρακτικές έχουμε δει και στο παρελθόν, όχι μόνο στο συνδικαλισμό των στρατιωτικών. Με ευθείες ή πλάγιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και των λαγών της, έχει επιχειρηθεί να μπει ακόμη και τέλος στον “χακί” συνδικαλισμό, μάταια.

Δείτε ακόμα...