Τι θέλουν οι… αλεπούδες στο παζάρι;; (Αμερικανοί Αξιωματούχοι στο ΓΕΕΘΑ)

Με ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε εξέλιξη, με την ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, οι επισκέψεις Αμερικανών Αξιωματούχων στον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ δεν προμηνύουν κανένα καλό! Στη σκιά, μάλιστα, της επίσημης επίσκεψης της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόριας Νούλαντ στη χώρα μας, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας κ. Ilan Goldenberg και την Αναπληρώτρια Βοηθό Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων κ. Erika Olson, που συνοδεύονταν από τον κ. Goshi Vivek στέλεχος του Πολιτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τον ΑΚΑΜ των ΗΠΑ στην Ελλάδα Captain Michael E. Biery (USN).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά την διάρκεια της συνάντησης, “συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε ότι αφορά στο διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία και οι συνέπειες της Ρωσικής εισβολής στην ασφάλεια και στην σταθερότητα του ευρω-ατλαντικού χώρου”.

Επιπλέον έγινε αναφορά “στην προοπτική και στις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, στο πλαίσιο της υπογραφής της Εφαρμοστικής Διευθέτησης [Implementing Arrangement (IA)] της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)] … με την οποία καθίσταται δυνατή η ταχύτερη υλοποίηση έργων υποδομής, καθώς και η αύξηση της συχνότητας και της διάρκειας κοινών δράσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των δύο Χωρών στον Ελλαδικό χώρο

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική προμήθειας επιπλέον αμυντικού υλικού από τα αποθέματα των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA), καθώς και το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού τους με χρήση κονδυλίων «Foreign Military Financing» (FMF).

Ακόμα συζητήθηκε η σημασία και σπουδαιότητα της “των παρεχομένων από την Χώρα μας διευκολύνσεων φιλοξενίας και μετακίνησης δυνάμεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Συμμαχίας στην Σούδα, στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών τους για τη διατήρηση και προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή! Τώρα ποια είναι “η ασφάλεια και η σταθερότητα” που προωθείται στην περιοχή έχει αποκαλυφθεί στις μέρες μας με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στα σύνορα ΝΑΤΟ – Ρωσίας. 

Κανένας εφησυχασμός δεν χωράει για τον Ελληνικό λαό για τα τεκταινόμενα! Τίποτα από όσα συζητήθηκαν μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων και του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ δεν προμηνύει κάτι το θετικό για τον Ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αντίθετα προμηνύουν όλο και βαθύτερη επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών δύσης και ανατολής!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...