Τι ζητούν οι Επιτυχόντες Διαγωνισμού Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Φώτο Αρχείου / Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής / Πηγή: Eurokinissi

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, οι Επιτυχόντες του Διαγωνισμού Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ζητούν να σταματήσουν οι αοριστολογίες σχετικά με το πότε προγραμματίζεται η κατάταξή τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Ολόκληρη η επιστολή όπως δημοσιεύθηκε στο bloko.gr:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται εκ μέρους των Επιτυχόντων του Διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης έτους 2019, σύμφωνα με τους από 15ης Ιανουαρίου 2021 αναρτημένους Τελικούς Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων του οικείου Διαγωνισμού, με σκοπό να εκφραστεί η αγωνία και ο προβληματισμός μας για την πλήρη αβεβαιότητα που καλύπτει την κατάταξή μας.

Όπως ήδη γνωρίζετε πρόκειται για έναν Διαγωνισμό ο οποίος λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας που όλοι βιώνουμε, έχει σημαδευτεί από πολλές καθυστερήσεις, δεδομένου ότι προκηρύχθηκε το Σεπτέμβριο του 2019 και έχει ήδη παρέλθει 1,5 χρόνος από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταστεί δέσμιοι της αναμονής, μιας αναμονής που έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη δεδομένου ότι πολλοί από εμάς έχουμε αφήσει τις εργασίες μας προκειμένου να μπορέσουμε να αφιερωθούμε απρόσκοπτα στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την κατάταξή μας στο Λιμενικό Σώμα.

Επιπροσθέτως πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επικείμενη κατάταξή μας θα βοηθήσει και το ίδιο το Σώμα, το οποίο έχει τόσο ανάγκη από νέα στελέχη πρόθυμα να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν στο πολύτιμο για την Πατρίδα μας έργο του.

Σε όλες τις μεμονωμένες προσπάθειες επικοινωνίας μας με το Υπουργείο και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δεν εισπράττουμε καμία συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με το πότε προγραμματίζεται η κατάταξή μας, παρά μόνο εικασίες και αοριστολογίες. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά να προχωρήσετε τις διαδικασίες της κατάταξής μας και αν αυτό δεν καθίσταται δυνατό λόγω άλλων παραγόντων, να μας γνωστοποιήσετε υπεύθυνα το χρονικό ορίζοντα που αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Κ. Υπουργέ, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, γνωρίζουμε όμως παράλληλα πως ασχολείστε πραγματικά με τα προβλήματα της Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και γι’ αυτό είμαστε πεπεισμένοι πως θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος και θα δώσετε την πολυπόθητη για όλους λύση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας και αναμένουμε την 
ενημέρωσή μας για τυχόν εξελίξεις.

Με τιμή,
Επιτυχόντες Διαγωνισμού
Δοκίμων Λιμενοφυλάκων έτους 2019

Δείτε ακόμα...