Την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Μάλι επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ - Βουλή
Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ – Βουλή

Την αποστολή ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ και συγκεκριμένα στο Μάλι, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης να εμπλέξει τη χώρα και το λαό ακόμη πιο βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς για χάρη της περιβόητης γεωστρατηγικής αναβάθμισης.

Ο Γιώργος Μαρίνος αναπτύσσοντας την Ερώτηση του ΚΚΕ, σημείωσε ότι η αποστολή στο Σαχέλ προστίθεται στην αποστολή ελληνικής στρατιωτικής μονάδας και πυροβολαρχίας πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, που θα αντικαταστήσουν αμερικανικούς Πάτριοτ που αναδιατάχθηκαν προς την πλευρά του Ινδικού – Ειρηνικού, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των ΗΠΑ με την Κίνα.

Σημείωσε ότι οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετούν τις επιθετικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γαλλίας, τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς κι ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και συνοδεύονται με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Θα αυξήσουμε την ελληνική συμμετοχή στο Μάλι»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού επανέλαβε τους πάγιους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, περί ανάδειξης της Ελλάδας σε πυλώνα ασφάλειας και αξιόπιστου συμμάχου, όπως ονομάζουν αυτού του είδους τις βρωμοδουλειές, και αφού υπεραμύνθηκε της αποστολής των πυραύλων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι έτσι προσδίδεται «κύρος» στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση μελετά την αποστολή στρατευμάτων στο Μάλι.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η αποστολή «αριθμού» στρατιωτών θα γίνει στο πλαίσιο της Ευρωενωσιακής αποστολής (EUTMMALI), στην οποία ήδη η χώρα συμμετέχει από το 2015 με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η αποστολή αυτή θα περιλαμβάνει την αποστολή «λίγων, όχι όμως χιλιάδων» στρατιωτών, ισχυριζόμενος, ότι η αποστολή θα γίνει στο πλαίσιο της ευρύτερης συμμαχικής σχέσης με την Γαλλία.

Να σημειωθεί εδώ ότι η EUTM Mali, είναι νύχι – κρέας με την γαλλική στρατιωτική επιχείρηση «Takumba» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ.

 Ο λαός με τους αγώνες του θα ακυρώσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, αλλά αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο του αμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος απαντώντας στον υπουργό Άμυνας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση στέλνει Έλληνες στρατιώτες στο σφαγείο, καθώς δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται στο Μάλι για τα συμφέροντα της TOTAL, της VALOR και άλλων μονοπωλιακών ομίλων στην κόντρα τους με την Ρωσία και την Κίνα.

Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μόνο κινδύνους για τον λαό και τα κυριαρχικά του δικαιώματα θα επιφέρει, υπογράμμισε ότι οι λαϊκοί αγώνες θα ακυρώσουν την ελληνική συμμετοχή και θα στήσουν μέτωπο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δείτε ακόμα...