Την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά για το νοσοκομειακό προσωπικό ζητά το ΚΚΕ με πρόταση νόμου

Βουλή ΚΚΕ Κουτσούμπας
Πηγή : Eurokinissi

Πρόταση Νόμου κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με θέμα: «Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και ανθυγιεινό επίδομα σε νοσοκομειακό προσωπικό και τους εργαζόμενους στις δομές Δημόσιας Υγείας». 

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η ψήφιση της πρότασης νόμου έχει άμεσο και επιτακτικό χαρακτήρα, καθώς, σήμερα, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι στις δομές δημόσιας υγείας με αυταπάρνηση και ηρωισμό μπήκαν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη, την άμυνα του λαού, τόσο απέναντι στην πανδημία, όσο και τις πολιτικές που μετατρέπουν την υγεία σε ακριβό, απρόσιτο εμπόρευμα για το λαό.

Χωρίς αυτούς, το σαθρό δημόσιο σύστημα υγείας θα είχε καταρρεύσει. Είναι μέγιστη υποκρισία από την κυβέρνηση στους εργαζόμενους στις δομές της δημόσια υγείας από τη μια να τους αποκαλεί “ήρωες για την αντιμετώπιση της πανδημίας” κι από την άλλη να αρνείται τους εντάξει στο καθεστώς των ΒΑΕ, ως ελάχιστη αναγνώριση και των ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας, αλλά και της προσφοράς τους. Στις μέρες μας, όπου με τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων διαπιστώνεται τεράστια αύξηση του πλούτου και της παραγωγικότητας της εργασίας, υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε ο κανονισμός των ΒΑΕ της υπ’ αριθ. Φ10221/ΟΙΚ 26816/929/2 του Δεκέμβρη 2011 να ισχύσει για όλους τους εργαζόμενους στις δομές της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά, την αιτιολογική έκθεση και την πρόταση νόμου της ΚΟ του ΚΚΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ακόμα...