Την επιστολή «προσφοράς και αποδοχής» για την προμήθεια των F-35 απέστειλαν οι ΗΠΑ

Την επίσημη Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA – Letter of Offer and Acceptance) σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Ελλάδα απέστειλαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Άμυνας.

Αφορά πώληση 20+20 F-35, τα οποία είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση ήδη από τον Ιούνιο 2022. Μετά και την άφιξη της LOA στην Αθήνα θα ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της διακρατικής σύμβασης που θα υπογραφεί.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί, τέλη Γενάρη, η έγκριση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την πώληση (έναντι 8,6 δισ. δολαρίων, όπως λένε οι Αμερικανοί), με στόχο βέβαια η Ελλάδα να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Προηγήθηκε επίσης η έγκριση πώλησης μαχητικών F-16 στην Τουρκία, επιβεβαιώνοντας το παζάρι που διεξάγεται στην περιοχή και την υποδαύλιση άλλης μιας κούρσας εξοπλισμών, στο πλαίσιο της συνεχούς εναλλαγής φάσεων ύφεσης και έντασης για τα μερτικά της καπιταλιστικής «λείας» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με μόνο θύμα τους λαούς.

Δείτε ακόμα...