«Την ώρα που καίγεται ο Έβρος οι ΝΑΤΟικοί συνεχίζουν τη βρώμικη δουλειά τους»

το οχηματαγωγό πλοίο των ΗΠΑ, «Hurst Point»
Tο οχηματαγωγό πλοίο «Hurst Point»

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έδεσε το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη το οχηματαγωγό «Hurst Point», το οποίο  ξεφόρτωσε στρατιωτικά οχήματα και άλλο υλικό των Ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένονται ακόμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου τα οποία θα φιλοξενηθούν σε Στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης πριν να αναχωρήσουν για την Ρουμανία για να πάρουν μέρος στην Νατοϊκή άσκηση «Steadfast Jupiter 2»”, η οποία θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

«Την ώρα που καίγεται ο Έβρος για 16 μέρες, οι ΝΑΤΟικοί συνεχίζουν τη βρώμικη δουλειά τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «οι ΝΑΤΟικοί διασχίζουν τον Έβρο από άκρη σε άκρη, όχι για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά για να συνεχίσουν να διατηρούν, στην ευρύτερη περιοχή, τη φωτιά του πολέμου αναμμένη».

«Η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή που σηματοδότησε η επίσκεψη Ζελένσκι και η συνάντηση του με τον Μητσοτάκη την ώρα που καίγεται ο Έβρος από άκρη σε άκρη, οι συμφωνίες για νέες παραδόσεις όπλων, εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών κ.α, εκθέτει την χώρα συνολικά και ειδικά την περιοχή μας σε ανυπολόγιστους κινδύνους», αναφέρει και προσθέτει: 

«Είναι πλέον καθαρότερη από ποτέ η ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τον άδικο πόλεμο. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από έργα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά, αποζημιώσεις στο 100% σε όσους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και όχι να σπαταλάμε χρήματα σε οπλικά συστήματα που στέλνονται στην αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και τους φασίστες του Αζόφ, για διευκολύνσεις των ιμπεριαλιστών».

Δείτε ακόμα...