Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου επισκέφθηκε ο Ν. Παπανστάσης

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, βρέθηκε ο Αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε σε Χίο, Οινούσσες και Παναγιά.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης, ο Ορέστης Παπαγιάννης, μέλος του Τμήματος για τις ΕΔ και τα ΣΑ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Αμπατζής, Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΕ Χίου, ο Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Χίου και στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Διοικητή, το προσωπικό και την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Χίου σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ο Διοικητής καλωσόρισε τον βουλευτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ανέφερε εν συντομία τα βασικά καθήκοντα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες της Χίου στο έργο τους.

Ο Δκτης ανέφερε αρχικά το στεγαστικό πρόβλημα της Υπηρεσίας η οποία τελεί, μάλιστα, υπό έξωση, ενώ σημείωσε πως υπάρχει πρόβλημα σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με την έλλειψη γκαράζ οχημάτων με αποτέλεσμα να μένουν όλο το χρόνο σταθμευμένα δίπλα στην υγρασία και το αλάτι.

Στη συνέχεια ανέλυσε όλα τα βασικά επιχειρησιακά προβλήματα που αφορούν το προσωπικό. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των Πυροσβεστών στη Χίο φτάνει τα 49 έτη, ο ατομικός εξοπλισμός δεν είναι κατάλληλος, ενώ οι Εποχικοί Πυροσβέστες, είναι μεν μία σημαντική βοήθεια, ωστόσο εργάζονται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ υπάρχουν ανάγκες για όλο το χρόνο.

Απ’ την πλευρά του ο Νίκος Παπαναστάσης, ξεκίνησε λέγοντας, πως το ΚΚΕ τιμάει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αναγνωρίζει τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που δίνουν τη μάχη, έχοντας ανάμεσά τους, νεκρούς συναδέλφους.

Αναφέρθηκε στο άθλιο καθεστώς των Πυροσβεστών “πολλών ταχυτήτων”, με διαφορετικές σχέσεις εργασίας και επανέλαβε την πάγια θέση του Κόμματος για μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών. Πρόσθεσε, δε, την ανάγκη πλήρωσης των δασικών υπηρεσιών και την βαρύτητα που πρέπει να έχει η πρόληψη των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών, σημειώνοντας πως οι θέσεις αυτές μπορούν να καλυφθούν από το πιο “γερασμένο” προσωπικό.

Ο βουλευτής του Κόμματος, στηλίτευσε ακόμη την αποδόμηση ακόμη και αυτού του ελάχιστου πυροσβεστικού προσωπικού αφού όπως είπε, δεν φτάνουν μόνο τα περίπου 4.000 οργανικά κενά, αλλά οι Πυροσβέστες αποσπώνται σε υπηρεσίες φύλαξης για ιδιωτικές εταιρίες, όπως σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και τα αεροδρόμια της Fraport.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παπαναστάσης σημείωσε πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των Πυροσβεστών, γνωρίζει τα βασικά προβλήματά του, και διεκδικεί εντός και εκτός κοινοβουλίου τη λύση τους.

Χαρακτηριστικό του θερμού κλίματος στο οποίο έγινε η συζήτηση είναι το γεγονός ότι οι Πυροσβέστες είπαν επανειλημμένα ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που επισκέπτεται εκτός προεκλογικής περιόδου την Υπηρεσία και μάλιστα ότι έχει σταθερή σχέση με το προσωπικό.

Το λόγο πήραν αρκετοί Πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χίου, οι οποίοι ανέφεραν τα βασικά προβλήματα των συναδέλφων τους και της πάγιες διεκδικήσεις της Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και η Χαρά, Πυροσβέστρια 5ετούς υποχρέωσης, η οποία αναφέρθηκε στο εργασιακό καθεστώς που βρίσκεται εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Ανάμεσα στο προσωπικό ήταν και οι Εποχικοί Πυροσβέστες που “έπιαναν” για πρώτη μόλις μέρα υπηρεσία, ενώ ανάμεσα τους και νέα παιδιά που η΄ταν κυριολεκτικά η πρώτη τους ημέρα στο Πυροσβεστικά Σώμα.

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, το ιδιαίτερα οικογενειακό και ζεστό κλίμα ανάμεσα στο προσωπικό, που αρκετές φορές αναφέρθηκε ότι ζουν σαν μια οικογένεια κι έτσι δίνουν και κάθε μάχη.

Δείτε ακόμα...