Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητα της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος 2023 / Πηγή: Eurokinissi

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου, με μια σύντομη ομιλίας της στο Ωδείο Αθηνών.

Αξιοποιώντας παλιά υλικά της σοσιαλδημοκρατίας όπως η καλλιέργεια αυταπατών για μια «κοινωνία ισότητας ανθρωπιάς και ελπίδας» και δίνοντας όρκους πίστης στις ιεραρχήσεις του κεφαλαίου για ένα «νέο παραγωγικό μοντέλο» και για την επίτευξη του «στόχου της πράσινης μετάβασης», η πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε «δεν υπάρχει δίλημμα αριστερά ή κέντρο», αλλά «επιλέγουμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες» και «να διαμορφώσουμε νέα πολιτική παράδοση».

Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει «δύναμη δημιουργικής αντιπολίτευσης», σημείωσε, βάζοντας πλάτη προφανώς στους στόχους του κεφαλαίου, «για να γίνουμε αύριο ρεαλιστική και αποτελεσματική κυβέρνηση».

Υποστήριξε ότι πρόκειται για «στιγμές κρίσιμων αποφάσεων» για τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε έκκληση για «νηφαλιότητα και ψυχραιμία» για την αποτίμηση των αιτιών του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν επίσης την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς, ενώ αναμένεται να φανεί η στάση του Παύλου Πολάκη και της Ρένας Δούρου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...