Το αεροπλανοφόρο «George W. Bush» στο Φαληρικό Όρμο – Ανεπιθύμητο!

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George W. Bush» στο Φαληρικό Όρμο
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George W. Bush» στο Φαληρικό Όρμο

Στον Φαληρικό Ορμο βρίσκεται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George W. Bush», που επιχειρεί στη Μεσόγειο, ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Αναβρασμός επικρατεί και στη Σούδα, όπου αναμένεται το επόμενο διάστημα να δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Ολα στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και ενώ κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την αποστολή και πρόσθετων ΝΑΤΟικών οπλικών συστημάτων.

Συλλαλητήριο ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανοΝΑΤΟικού αεροπλανοφόρου «G. W. Bush» πραγματοποιεί η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ αύριο Σάββατο, στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή.

Στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «εξέλιξη επικίνδυνη, που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Γιατί καθιστά τη χώρα μας “θύτη” των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό των ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό “θύμα”, αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων».

Καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία του Πειραιά σε μεγάλη κινητοποίηση και αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και του λιμανιού σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Να παλέψει ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών και για:

  • Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και η εμπλοκή της στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να παραμείνει αρόδο στην περιοχή μέχρι και τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη, συνοδεία μίας φρεγάτας και ενός υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθως λέγεται ότι θα βάλει πλώρη βορειοανατολικά, πιθανώς μέχρι και τη «Σούδα του Βορρά» όπως αποκαλείται πλέον η Αλεξανδρούπολη, μια ανάσα από τα Στενά και τη Μαύρη Θάλασσα.

Δείτε ακόμα...